Brandstichter op heterdaad aangehouden in Oss

0
Bron : Politie Oss Instagram
Bron : Politie Oss Instagram

OSS| In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen wij een melding van een schuurbrand aan de Willibrordusweg te Oss. Ter plaatse kon het vuur snel gedoofd worden voordat het oversloeg naar het naastgelegen restaurant. Er werd uitgekeken naar een verdachte met een duidelijk signalement maar deze werd niet gevonden.

Ruim een uur later werden wij door een bewoonster van de Vierwindenlaan gebeld dat een man zich verdacht ophield rondom haar woning en schuur. Deze zou daarnaast aan deuren en ramen voelen.

Hierop hebben wij de omgeving met meerdere eenheden afgezet. Al snel troffen wij een man rondom de woning. Deze was bezig om een hoop droge bladeren en takken in brand te steken en had zijn aansteker gereed.

De man vertoonde opvallend veel gelijkenissen met het eerder genoemde signalement en rook erg naar brandlucht. Ook waren zijn handen zwart geblakerd en was zijn gezicht grijs van de rook.

Hierop werd de man aangehouden voor poging brandstichting. Net na de aanhouding meldde buurtbewoners nog twee bosbranden van enkele vierkante meters. Ook deze branden hadden kunnen resulteren in een grote bosbrand.

Bij de insluiting van verdachte werd de ruim 1750 euro die hij op zak had conservatoir inbeslag genomen. Dit om de schade die de verdachte heeft veroorzaakt later te verhalen.

Bron : Politie Oss Instagram

Dit bericht bekijken op Instagram

#Oss – Brandstichter op heterdaad aangehouden! • In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen wij een melding van een schuurbrand aan de Willibrordusweg te Oss. Ter plaatse kon het vuur snel gedoofd worden voordat het oversloeg naar het naastgelegen restaurant. Er werd uitgekeken naar een verdachte met een duidelijk signalement maar deze werd niet gevonden. • Ruim een uur later werden wij door een bewoonster van de Vierwindenlaan gebeld dat een man zich verdacht ophield rondom haar woning en schuur. Deze zou daarnaast aan deuren en ramen voelen. • Hierop hebben wij de omgeving met meerdere eenheden afgezet. Al snel troffen wij een man rondom de woning. Deze was bezig om een hoop droge bladeren en takken in brand te steken en had zijn aansteker gereed. • De man vertoonde opvallend veel gelijkenissen met het eerder genoemde signalement en rook erg naar brandlucht. Ook waren zijn handen zwart geblakerd en was zijn gezicht grijs van de rook. • Hierop werd de man aangehouden voor poging brandstichting. Net na de aanhouding meldde buurtbewoners nog twee bosbranden van enkele vierkante meters. Ook deze branden hadden kunnen resulteren in een grote bosbrand. • Bij de insluiting van verdachte werd de ruim 1750 euro die hij op zak had conservatoir inbeslaggenomen. Dit om de schade die de verdachte heeft veroorzaakt later te verhalen. • #Maasland #brandstichting #heterdaad #aanhouding #bosbrand #schuurbrand #signalement #conservatoir #beslag #schadevergoeding #politie #PolitieOss

Een bericht gedeeld door Politie Oss (@politieoss) op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in