Voorwaardelijk cel, taakstraf en behandeling voor Ossenaar na ontucht met nichtje

0

Oss | Een 27-jarige man uit Oss is veroordeeld voor ontucht met zijn 3-jarige nichtje. De rechtbank Oost-Brabant legt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf op van 6 maanden en een taakstraf van 180 uur. Ook moet hij zich laten behandelen.

De verdachte paste in juni 2015 in Reek op zijn destijds 3-jarige nichtje, de dochter van zijn zus en haar partner. Hij betastte het meisje tijdens het verschonen en verrichtte vervolgens seksuele handelingen bij zichzelf.
Bij het bepalen van de straf weegt mee dat het om een zeer jong slachtoffer gaat. De verdachte had alleen oog voor zijn eigen directe behoeftebevrediging en liet zich daarbij niet weerhouden door de kwetsbare positie van het meisje. Zij kon op geen enkele wijze weerstand bieden. De verdachte heeft niet alleen zijn nichtje, maar ook haar ouders en naaste familie leed berokkend. Hij pleegde de ontucht bovendien in het huis van het slachtoffer, juist de plek bij uitstek waar het meisje zich veilig moest kunnen wanen.

Zelf hulp gezocht

In het voordeel van de verdachte houdt de rechtbank er rekening mee dat hij zelf al hulp had gezocht voordat hij door de politie werd aangehouden en dat hij inmiddels een ambulant hulptraject volgt. Daarnaast beschouwt de rechtbank hem als verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens een psycholoog is bij de verdachte namelijk sprake van meerdere psychische stoornissen. Ook heeft de verdachte zijn verantwoordelijkheid genomen en gaf hij direct na zijn aanhouding openheid van zaken.
Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf zou het ingeslagen hulptraject, waarmee volgens de rechtbank de kans op herhaling zo klein mogelijk wordt gemaakt, doorkruisen. De rechtbank volgt daarom de eis van de officier van justitie en legt naast een taakstraf een geheel voorwaardelijke celstraf op. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank als bijzondere voorwaarden onder meer dat de man zich moet laten behandelen voor zijn psychische problemen en dat hij moet meewerken aan woonbegeleiding. Ook moet de man zijn nichtje een schadevergoeding betalen van 1.200 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in