Ossenaar (34) moet zes jaar de gevangenis in na brandstichting in Ravenstein

0

DEN BOSCH – Een 34-jarige man uit Oss gaat zes jaar de cel in omdat hij vorig jaar juni brand gesticht heeft bij café-zaal D’n Dijk in Ravenstein. Ook moet hij een schadevergoeding van in totaal 12.000 euro betalen aan vier gedupeerden van de brand. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag besloten.

De man zou de brand tegen betaling hebben gesticht. Niemand raakte gewond, maar de rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat dit wel had kunnen gebeuren. Er woonden meerdere mensen boven het café.

Ossenaar ontkent
De man ontkent nog altijd dat hij bij de brand betrokken was. De rechtbank vindt echter dat er voldoende bewijs is dat hij de brand heeft aangestoken. De auto van de Ossenaar is te zien op bewakingsbeelden. Ook is te zien dat er een man naar de kelderdeur liep, waarop kort daarna het brandalarm klonk.

Via afluisterapparatuur is er ook een gesprek opgenomen van de man waarin hij zijn betrokkenheid erkent. Ook legden verschillende collega’s van de man belastende verklaringen af. Zo stelde een getuige dat de man ‘verdomd veel’ lijkt op de dader op de camerabeelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in