VDL Groep neemt Kaal Masten uit Oss over

0

OSS – VDL Groep heeft Kaal Masten uit Oss overgenomen. Vandaag, donderdag 6 juli, zijn door het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven alle aandelen overgenomen van de grootste mastenfabrikant van Nederland.

Alle ongeveer 125 medewerkers van Kaal Masten zijn onderdeel van de overname. Het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

Kaal Masten ontwerpt, produceert en plaatst kwalitatief hoogwaardige masten in binnen- en buitenland. Het productportfolio is zeer divers: van verlichtingsmasten, afspanmasten voor bovenleidingen, zendmasten, cameramasten tot masten ten behoeve van snelwegreclame en andere reclamezuilen. Kaal Masten werkt met recyclebaar staal en een duurzame coating. Daarmee kunnen de onderhoudskosten worden gereduceerd en kan de levensduur van de masten worden verlengd. De masten van Kaal zorgen onder andere voor goed verlichte straten waardoor we ons veilig kunnen verplaatsen, of sportvelden waar ook ’s avonds een wedstrijd goed te volgen is. Kaal Masten werkt van idee tot onderhoud. Het bedrijf beschikt over expertise in verschillende disciplines: van ontwerp tot en met productie, van coating tot en met het transporteren van masten en van plaatsing tot en met inspectie van de mast. Kaal Masten heeft in 2016 een jaaromzet geboekt van 19 miljoen euro.

Aanvulling
“Kaal Masten is een mooie aanvulling op het portfolio van VDL Groep”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “We voorzien synergievoordelen met andere VDL-bedrijven. Bijvoorbeeld met VDL KTI in Mol (België) dat is gespecialiseerd in hoogspanningsmasten.”

Iain Light, CEO van A.Hak, moederbedrijf van Kaal Masten: “De afgelopen tijd heeft A.Hak een nieuwe langetermijnstrategie ontwikkeld die met name wordt gekenmerkt door een sterkere focus op de kernactiviteiten. We hebben de ambitie om een leidende marktpartij te zijn op het gebied van de aanleg en inspectie van ondergrondse infrastructuur. Kaal Masten is een mooi bedrijf dat duurzame en hoogwaardige producten levert, maar die passen niet goed bij onze hernieuwde focus. Met VDL Groep hebben we een partij gevonden die wil investeren in de verdere groei en ontwikkeling van Kaal Masten.”

Nieuwe directeur
VDL Groep heeft Ger Stappers (57) benoemd tot directeur van Kaal Masten. Stappers is afkomstig van VDL Parree in Sevenum. Daar heeft hij 28 jaar gewerkt. De afgelopen 17 jaar is Ger Stappers bedrijfsdirecteur geweest bij de specialist op het gebied van hoogwaardige metaal- en kunststofcombinaties dat in 1993 is overgenomen door VDL Groep. VDL Groep gaat Kaal Masten onderbrengen bij de divisie Toeleveringen.

Bron: VDL Groep

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in