CDA vragen over aanwezigheid voldoende bluswater Nuland

0

NULAND | CDA-gemeenteraadslid Ingrid van Zwambagt heeft vragen gesteld aan het Bossche College van B&W naar aanleiding van de grote brand die, in de nacht van 15- op 16 juni, heeft gewoed op het Prins Bernhardplein in Nuland. Enkele panden zijn hierbij volledig verwoest.

Omdat de wateraanvoer voor de brandweer in het centrum van Nuland onvoldoende was, moest voor de aanvoer uitgeweken worden naar de aangrenzende polder. Het treinverkeer tussen ’s-Hertogenbosch en Oss kwam hierdoor tijdelijk stil te liggen.

Ingrid van Zwambagt: “Het CDA is van mening dat te allen tijde de veiligheid van onze burgers, door hulpdiensten gegarandeerd moet zijn. In Nuland heeft de veiligheid van de inwoners, door het uitbreken van deze brand en het niet direct voor handen zijn van bluswater, zwaar onder druk gestaan.

Dit is voor het CDA onacceptabel!” Daarom vraagt zij aan het College van B&W of zij op de hoogte was van het feit dat de aanvoer van bluswater in Nuland onvoldoende is. Tevens vindt zij dat dit op zeer korte termijn dit in heel ’s-Hertogenbosch moet worden onderzocht, zodat zo’n probleem zich niet meer voordoet.

Ingrid van Zwambagt wil dat het College van B&W de gemeenteraad hierover informeert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in