Rabobank zet beveiligers in bij geldautomaten in strijd tegen plofkraken

0

UTRECHT – Uit angst voor plofkraken gaat de Rabobank in heel Nederland ’s nachts beveiligers inhuren om geldautomaten te bewaken. De beveiligers zijn nodig om het groeiend aantal plofkraken een halt toe te roepen. Dat meldt het AD woensdag.

De bewakers komen volgens de krant te staan bij geldautomaten bij appartementencomplexen, waar criminelen door het gebruik van explosieven grote schade aan woningen kunnen veroorzaken.

Enorme schade bij plofkraak in Vinkel
In maart gebeurde dat nog in Vinkel, waar bij een plofkraak van de pinautomaat van de Rabobank zware explosieven werden gebruikt. De bewoners van twee appartementen moesten tijdelijk hun huis uit. Het pand moest worden gestut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in