Verkochte huizen Berghem worden verhuurd

1
De appartementen in Berghem
Bron : Omroepbrabant.nl

BERGHEM – Je hebt je huis al bijna te koop staan en bent in gedachten je nieuwe appartement aan het inrichten. En dan krijg je opeens te horen dat je nieuwe woning misschien toch niet te koop is. Het overkwam negen inwoners van Berghem.

Een projectontwikkelaar kwam er te laat achter dat hij niet tien, maar slechts vijf appartementen mag verkopen. De rest was bedoeld voor woningcorporatie Mooiland om ze in de sociale sector te verhuren.

‘Dit kan toch niet zomaar?’
“Ik vind het schandalig. Dit kan toch niet zomaar?”, vertelt één van de potentiële kopers, Willie Gielis. “We zouden de koopovereenkomst al gaan tekenen. Moeten we nu dan maar gaan loten ofzo?”

Hij kreeg vorige week woensdag een mailtje dat een afspraak om de overeenkomst te tekenen werd verschoven. Een dag later ontving hij het slechte nieuws dat er even helemaal niet getekend kan worden.

‘Bijna te koop’
Gielis: ‘Ik had mijn huis al bijna te koop staan. Iemand anders heeft zijn woning al verkocht en een ander was het bijna kwijt. Dit kun je toch niet maken?”

De gedupeerden hebben de gemeente Oss benaderd om te vragen of die iets voor hen kan betekenen. Zowel Mooiland als de gemeente Oss heeft nog niet gereageerd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in