Grote schade bij plofkraak bankfiliaal

0

Vinkel – Bij een bankfiliaal aan de Weerscheut in Vinkel is in de nacht van zondag op maandag een plofkraak geweest waarbij grote schade aan het pand is aangericht. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben.

Even na 3 uur kreeg de politie de melding dat er een plofkraak was in de straat. Getuigen zagen een donkere auto met hoge snelheid wegrijden nadat ze vlak daarvoor een aantal mannen bij de opgeblazen muur, waar de pinautomaat had gezeten, hadden gezien. De politie was na 12 minuten ter plaatse om de eerste getuigen op straat te spreken. De brandweer was ook snel ter plaatse om de bewoners boven het filiaal uit hun woning te halen. Een bewoner raakte door op de grond liggende glasscherven licht gewond, hij kon ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden. Wel is de schade aan het pand bijzonder groot. De EOD kwam ter plaatse om te controleren of er nog explosieve stoffen in het pand aanwezig waren. Vermoedelijk zijn er zware explosieven gebruikt. De hoeveelheid geld die is buitgemaakt is nog onbekend. De technische recherche kon pas in de loop van de ochtend het pand in om technisch onderzoek te doen, nadat het gebouw gestut en veilig was verklaard.

Lees ook : Rabobank Vinkel stort in na plofkraak

Politie was 12 minuten na de melding ter plaatse
Berichten dat de politie te lang op zich heeft laten wachten kloppen niet. De eerste surveillanceauto was binnen 12 minuten na de melding, om 3.20 uur, ter plaatse om de eerste omstanders te spreken. De melding kwam om 3.08 bij de meldkamer binnen. Naast andere politie-eenheden is ook de politiehelikopter opgeroepen om naar de daders te zoeken. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek. Mensen die de politie informatie kunnen geven kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in