Toch carnavalsfeestje voor carnavalsbouwers Lolmakers na drama drugslab: uitnodiging vanuit Oss

0
Bron & Foto : Omroepbrabant

OSS – De carnaval leek in het water te vallen voor carnavalsvereniging De Lolmakers. Door een enorm drugslab dat donderdag pal naast hun bouwloods werd ontdekt, kunnen de leden niet meer bij hun wagen en kan er geen optocht gereden worden. “Ontzettend sneu”, vindt de organisatie van de Halfvastenoptocht in Oss. En dus nodigen ze De Lolmakers uit om tijdens halfvasten in ‘Ossekoppenrijk’ alsnog de wagen te laten zien. “We geven ze de wildcard!”

Donderdagochtend viel de politie de loods binnen in Leende. Acht bouwers moesten het terrein meteen verlaten omdat twee meter verder in de naastgelegen loods een omvangrijk drugslab was ontdekt. De wagenbouwers waren met stomheid geslagen. “Vier maanden werk is nu waarschijnlijk voor niks geweest. Voor de eerste keer in twintig jaar hebben we geen wagen.”

Hart onder de riem
De organisatie van de Halfvastenoptocht in Oss snapt de pijn van de wagenbouwers in Leende heel goed. “Je bouwt maanden aan zo’n wagen, steekt er alle uren van je vrije tijd in, dit is wel een hele bittere pil”, zegt organisator Cees van Boekel.

“De optocht rijden met je wagen is gewoon het hoogtepunt na al dat werk. Dat ze nu niet bij hun wagen kunnen en dus niet kunnen meedoen in de optocht is gewoon ontzettend zonde. Ze kunnen wel een hart onder de riem gebruiken.”

‘Champions League onder de optochten’
En dus nodigt Van Boekel de vereniging uit om mee te doen aan de Halfvastenoptocht in Oss. “Tijdens die optocht, half maart, rijdt een selectie van de mooiste wagens uit de regio mee. Dat is de Champions League onder de optochten”, grapt hij.

“Normaal kiezen we de mooiste wagens uit, maar De Lolmakers mogen sowieso meedoen. En ze hebben vast ook een prachtige wagen”, aldus de organisatie. “En dus krijgen ze de wildcard!”

‘Kei aardig’
De Lolmakers zijn blij verrast door het aanbod. “Super dat ze aan ons denken, echt kei aardig!”, zegt Mark Versteijnen. Want een carnavalsoptocht in Leende zit er voor de bouwers echt niet in, bleek na een gesprek met de burgemeester op vrijdagochtend. De wagenbouwers mogen pas op zijn vroegst vrijdagavond terug de loods in, maar dat kan ook zaterdag worden. En dat is te laat om de wagen af te krijgen.

“Of we ook echt in de optocht mee kunnen rijden, is nog even de vraag. Oss is redelijk ver rijden met een carnavalswagen en hij is ook nog niet helemaal af. Het is dus even afwachten wanneer we weer in onze loods kunnen en of we het op tijd halen. Maar echt heel leuk dat er zo met ons meegeleefd wordt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in