‘Sluit middelbare school Den Bongerd Oss niet’

2
Bron : Brabantsdagblad

OSS – De sluiting van middelbare school Den Bongerd in Oss, waar leerlingen met bepaalde problemen extra ondersteuning krijgen, is een slechte zaak. Dat vindt ouder Jolanda van de Meulenreek.

Zij is op Facebook een pagina begonnen waar mensen hun steunbetuigingen kwijt kunnen. „Leerlingen moeten straks naar reguliere scholen, maar daar kan helemaal geen passend onderwijs worden gegeven. De klassen zijn te groot, ook de leraren zijn er niet op toegerust. Ik heb het zelf meegemaakt omdat mijn zoon eerst ook op een reguliere school zat.”

Aan de zijkant blijven staan, levert sowieso niets op

Den Bongerd is kleinschalig, iedereen kent elkaar, zegt Van de Meulenreek. „De mentor kan ik als het moet op zondag nog appen.” Het is heel jammer dat Het Hooghuis deze school sluit, vindt ze. „Het is te duur om de school open te houden. Daar komt het op neer.”

Enkele honderden mensen hebben de pagina van Van de Meulenreek intussen ‘geliket’. „Ik weet niet of de sluiting nog tegen kan worden gehouden, maar aan de zijkant blijven staan, levert sowieso niets op. Ik heb ook contact gezocht met de SP. Misschien dat deze partij druk kan uitoefenen op Het Hooghuis.”

Bron : Brabantsdagblad

2 REACTIES

  1. Laten we allemaal onze stem horen , wij zijn het hier niet mee eens !!!!!
    Geen sluiting ,is te belangrijk voor de ontwikkeling van deze kinderen die de speciale begeleiding nodig hebben !!

  2. Sluiting is funest voor deze kwetsbare groep kinderen. Zij hebben veiligheid en extra begeleiding nodig om er uit te halen wat er in zit. De regering heeft de mond vol over het voorkomen van uitvallers. Dit soort kinderen komt vaak juist UIT het reguliere onderwijs waar zij vastliepen door pestgedrag, te weinig Begeleiding, en door hun specifieke problematiek waar het reguliere onderwijs geen antwoord op had. De bongerd heeft bewezen een veilige plek te zijn voor vele kinderen die na het bezoek aan deze school vaak toch doorgroeien naar fantische opleidingen vaak op mbo en zelfs hbo niveau. Waarom iets afbreken wat bewezen goed is voor een onzekere toekomst op grote scholengemeenschappen (lees fabrieken) met veel minder veiligheid voor deze kinderen?dit mogen we niet accepteren, zeker niet omdat het wederom om een botte bezuiniging gaat over de rug van een kwetsbare groep. Steun dan ook de acties van de opgerichte actiegroep. De Bongerd MOET BLIJVEN!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in