Aangehouden inbreker Oss verschool zich onder struik en in kliko

0

OSS – De twee inbrekers die donderdag op klaarlichte dag werden aangehouden, komen uit Utrecht. Dat meldt de politie Oss. Eén van hen, een 21-jarige man, stond te boek als vuurwapengevaarlijk.

De politie had in de middag een melding ontvangen van drie personen die zich verdacht verdroegen en in een auto op de Hescheweg stonden. Ter plaatse zagen ze de mannen in verschillende richtingen wegrennen. Een buurtbewoner vertelde dat was ingebroken in een woning aan de Brucknerlaan in Oss. Op de vluchtroute van de inbrekers werden de gestolen spullen teruggevonden.

Struik en kliko
Twee van de drie mannen, een 21-jarige en 23-jarige Utrechtenaar, konden al snel worden aangehouden. Een van hen deed alsof zijn neus bloedde, de ander werd onder een struik aan de Meidoornlaan gezien, maar wist vervolgens alsnog te ontkomen. Hij vluchtte via het platte dak van een woning langs de Hescheweg en kroop in een kliko in een van de tuinen. Uiteindelijk werd de man, die volgens de politie vrij agressief was, aangehouden nadat hij over een muur van de tuin klom. ,,We wisten de verdachte met veel geweld onder controle te brengen”, aldus de politie Oss.

Aangifte
De Utrechtenaren zijn bekenden van de politie en zijn al vaker aangehouden voor inbraken en overvallen. De buit van deze inbraak is in beslag genomen. Het tweetal heeft de nacht mogen doorbrengen op het politiebureau in Den Bosch. Twee agenten gaan aangiften toen tegen de mannen, omdat zij gewond zijn geraakt bij de aanhouding. Eén agent verdraaide zijn knie, de ander hield er een zwaar gekneusde duim aan over.

Bron : Brabantsdagblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in