Politie houdt overlastgevende jongeren aan

0
Foto : Politie.nl

Oss – De politie hield dinsdagavond in de Schadewijk in Oss vijf jongeren aan voor het veroorzaken van ernstige overlast. Een 15-jarige jongen uit Oss zou vuurwerk gegooid hebben in de richting van een vrouw die bij de ingang van het wijkcentrum stond. De vrouw kwam met de schrik vrij. Bij de jongen thuis werd zwaar vuurwerk aangetroffen, dat werd in beslag genomen. Een 19-jarige man uit Oss werd aangehouden, op de Zwaluwstraat, voor het afsteken van vuurwerk. Twee andere Ossenaren (16 en 14 jaar) konden zich niet legitimeren en werden aangehouden op de Leeuwerikstraat. Een 19-jarige man uit Oss die de politie hinderde werd eveneens aangehouden.

De vijf zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Vier van hen mochten na verhoor het politiebureau verlaten met een proces-verbaal. De 15-jarige jongen zit nog vast. De politie zal de komende tijd iedere avond extra toezicht houden in de Schadewijk.

Overlast

Bij de politie komen de laatste tijd veel meldingen binnen van een overlastgevende groep jongeren in de Schadewijk. Met name in de omgeving van de Johan Cruijf Court gelegen tussen de Vijversingel en de Zwaluwstraat. Een groep van ongeveer 15 jongeren zorgt voor overlast zoals het uitschelden en naroepen van personen, veroorzaken van geluidsoverlast, tegen lantaarnpalen aanschoppen, afsteken van zwaar vuurwerk en het hangen in portieken.

Vuurwerk

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html staat meer informatie over preventietips.

Melden

Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in