Amerikaan met gestolen bordje uit Oorlogsmuseum Overloon opgepakt

0

Oss |In een hotel in Oss arresteerde de politie dinsdagmiddag kort na 17.00 uur een 56-jarige Amerikaan zonder vast woonadres. Hij wordt ervan verdacht dat hij een week eerder uit het Oorlogsmuseum in Overloon een handgeschilderd bordje met een grote historische waarde zou hebben gestolen.

De man was op camerabeelden te zien en aan de hand van die beelden kreeg de politie informatie over de identiteit en verblijfplaats van de verdachte. Agenten hielden hem aan op zijn hotelkamer in Oss. Daar vonden ze ook het gestolen bordje.

Het Openbaar Ministerie gaf de man een geldboete van 600 euro, die de Amerikaan direct heeft betaald. Hij is daarna in vrijheid gesteld. Het bordje wordt op korte termijn weer terug naar het Oorlogsmuseum gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in