Slechthorende man ternauwernood gered uit brandend café, brandstichter op beeld

1

Bron : Omroepbrabant 

RAVENSTEIN – Op het nippertje werd een man gered uit zijn brandende huis, naast café D’n Dijk in Ravenstein. De slechthorende bewoner was bijna slachtoffer van brandstichting in de kelder van het café. De man die de brand aanstak is herkenbaar op beelden van een bewakingscamera.

Maandagavond zijn de beelden te zien in Bureau Brabant. Daarop is te zien hoe een man in de nacht van 23 op 24 juni met een tas richting de kelder van het café komt. Even later rent hij er zonder tas weer uit.

Binnen de kortste keren stond het café aan de Maasdijk in lichterlaaie. Het brandde volledig uit, net als de woning boven het café. Het aangrenzende huis, dat bewoond werd door vier mensen, raakte zwaar beschadigd.

In het nieuws van 24 juni was te zien hoe hevig de brand was.

De beelden van de brand van 23 of 24 juni

Hondenweer
Het café was, zoals elke donderdag, gesloten op de dag voor de brand. Het was noodweer, het regende en onweerde flink. Mogelijk hoopte de brandstichter dat het zou lijken of het café getroffen was door de bliksem, zo vermoedt de politie. Hij had er waarschijnlijk op gerekend dat de beelden van de bewakingscamera verloren zouden gaan.

Op die bewakingsbeelden is te zien hoe rond half drie een auto uit de richting van Neerlangel komt aanrijden. Die keert, waarna een man met een tas uitstapt. Hij loopt de trap af naar de kelder. Daar sticht hij de brand. Als het inbraakalarm afgaat, rijdt de wachtende auto een stukje door.

Nadat de man even later het café uit komt rennen, springt hij weer in de auto. Al rennend zit hij aan zijn handen. Mogelijk omdat hij handschoenen uitdoet, maar het kan ook dat hij zijn handen heeft verbrand.

Bewoners
Waarschijnlijk was het café doelwit van de daders, niet de bewoners van de huizen eromheen. Toch zijn ook zij slachtoffer. De slechthorende man moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis en een andere bewoner kon op tijd vluchten.

De zes andere bewoners van de getroffen huizen waren niet thuis toen de brand uitbrak. Maar de huizen zijn onbewoonbaar geworden.

Meerdere branden
In Ravenstein woedden de afgelopen tijd opvallend veel branden. Toch gaat de poltie er vooralnog niet vanuit dat er een verband is. Ook de brand in D’n Dijk staat waarschijnlijk op zichzelf. Over de reden van de brandstichting tast de politie nog in het duister.

 

ravenstein-04

ravenstein-06

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in